Προπονητολογία & προπονητοφαγία

Άρθρο σχετικά με τους προπονητές στην φετινή super league
Δεν πρόλαβε να έρθει η πρώτη "στραβή" για τους "μεγάλους" και... βροχή τα σχόλια για τους προπονητές. "Άχρηστος" ο Μπέντο, "άμπαλος και λίγος" ο Κετσπάγια, "δεν πας για πρωτάθλημα" με τον Ίβιτς, "καλός για τεχνικός διευθυντής, αλλά όχι για προπονητής" ο Στραματσόνι. Όλα αυτά στην πρώτη γκέλα. Μόλις την 3η αγωνιστική. Λες και υποσχέθηκε κανείς (από αυτούς) ότι θα τερματίσει η ομάδα του με 30 νίκες στο πρωτάθλημα.

Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχουν απολυθεί τρεις προπονητές ομάδων της Super League. Η Βέροια πήρε τον Γράφα στην θέση του Βοσνιάδη, ο Αστέρας Τρίπολης αντικατέστησε τον Χάβο με τον Ελευθερόπουλο (του πληρώνει άραγε ο Ολυμπιακός το μισό συμβόλαιο;) και ο Ατρόμητος έχει στον πάγκο τον Κορακάκη ψάχνοντας τον αντικαταστάτη του Δέλλα.

Να συνυπολογίσουμε και τις αλλαγές προπονητών της φετινής σεζόν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός άρχισε την σεζόν με τον Σίλβα, τον αντικατέστησε με τον Βίκτορ (ο οποίος απολύθηκε). Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τον Ουζουνίδη, αλλά μετά την έκταση που πήρε το θέμα με τον Ολυμπιακό βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας. Πέντε προπονητές ξεκίνησαν την φετινή σεζόν στους πάγκους ομάδων της Super League και δεν... πρόλαβαν την παρέλαση!

ΥΓ.1 "Πέσανε" όλοι πάνω στον Μπέντο μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Λάρισα. Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε τους "ερυθρόλευκους" στα μέσα Αυγούστου. Άλλος έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αν συνυπολογίσουμε και τις (αρκετές) μεταγραφές των τελευταίων ημερών του Αυγούστου, αναρωτιέμαι: πότε να προλάβει να "δέσει" την ομάδα ο Μπέντο; Πότε να κάνει τις δοκιμές και πειράματά του (σε θέσεις, συστήματα κλπ) για να ξέρει σε τι μπορεί να υπολογίζει μέσα στην σεζόν; Το αν ο Μπέντο είναι καλός ή κακός προπονητής, αν "κάνει" ή δεν "κάνει" για τον Ολυμπιακό θα μπορούμε να το πούμε μετά από έναν ή δύο μήνες, όχι από τώρα...

ΥΓ.2 Τόσο απελπισμένοι είναι στην Τρίπολη; Τι έχει δείξει στην προπονητική του καριέρα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος και του εμπιστεύθηκαν την τεχνική ηγεσία του Αστέρα; Ποιες οι προπονητικές του περγαμηνές; Πιστεύει κανείς ότι είναι καλύτερος του Χάβου ή του Τσιώλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι ψάχνεις;